Türkiye'nin En Güncel Gezi Rehberi...
instagram facebook twitter pinterest tumblr
Gezi Rehberi
Anasayfa » Türkiye » Antalya » Antalya Kaleiçi Tanıtımı

Antalya Kaleiçi Tanıtımı


Antalya Kaleiçi
Antalya Kaleiçi semti içerisinde antik çağ döneminden kalma birçok kalıntı ve eser bulundurmaktadır. Turistlerin en çok ziyaret ettikleri yerlerin başında gelmektedir. Antalya'nın en turistik yerleri arasında bulunan Kaleiçi tarihi ve birbirinden güzel plajları ile yerli ve yabancı turistlerin ziyaretçi akınına uğramaktadır. Roma, Bizans imparatorluğunun Antalya Kaleiçi mevkinde bulunması sebebi ile yabancı turistler hem fotoğraf çekmek hem de tarihi eserleri görmek için gelmektedirler.

Antalya Kaleiçi Tarihi

2. Attalos tarafından kurulmuştur. Bergama krallığı dağılınca Milattan Önce 134’de tam bağımsızlığını ilan etmiştir. Bağımsız olduktan birkaç yıl sonra limanı olması nedeni ile korsanlar tarafından işgal edilmiştir. Milattan önce 78 de Roma İmparatorluğu tarafından korsanlardan alınmıştır. Milattan sonra 129 da Roma büyük hükümdarı Hadrianus tarafından ziyaret edilince kent hızlı bir gelişim sürecine girmiştir.


Bizans imparatorluğu altında kaldığı süre zarfında Attaleia ismini almıştır. Antalya Kaleiçi at nalına benzer bir şekilde iç taraftan dış tarafa doğru surlar ile çevrilmektedir. Bu surlar Roma İmparatorluğu, Halenistik, Bizans İmparatorluğu, Selçuklu İmparatorluğu ve Osmanlı İmparatorluğunun ortak bir eseridir.

Antalya Kaleiçi Nerede?

Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde bulunmaktadır. Kaleiçine gitmeniz için Antalya şehir merkezine gitmeniz gerekmektedir. Merkezden Kaleiçine ulaşımı hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Toplu taşıma araçlarını ya da kendi şahsi araçlarınız ile Kaleiçi’ne gitmeniz mümkündür.

Antalya Kaleiçi Gezilecek Yerler

Kaleiçi; içerisinde bulundurduğu 3.000 den fazla tarihi evleri, restoran ve kafeler bulunmaktadır. Hadrian kapısını Kaleiçi gezilecek yerlernoktasının başlangıcı olarak seçebilirsiniz. Hadrian kapısından başladığınız gezinizde tarihi evleri, ahşap kapılar ardında bulunan eşsiz tarihi güzellikleri görebilirsiniz.
Eğer bu bölgede iseniz diğer tüm güzellikler için Antalya gezilecek yerler listemizi de inceleyiniz.

Hadrian Kapısı

Antalya Hadrian Kapısı
Romanın en önemli liderlerinden olan Handrianus Korsanlardan alındıktan sonra Kaleiçi mevkine gelir. Bu nedenle Hadrian Kapısı, Ünlü Roma imparatorlarından biri olan Hadrianus isminden esinlenerek konulmuştur. Milattan sonra 130 yılından günümüze kadar Hadrian kapısının bu kadar iyi korunmasının en büyük sebebi etrafını çevreleyen tarihi surlar olmasıdır. Zamanla Kaleiçi surları yıkılınca Orijinalliği ile birlikte gün yüzüne çıktı. Hadrian kapısı bu nedenle Kaleiçinin en önemli gezilecek yerlerinden biridir.

Suna - İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi

Suna İnan Kiraç Kaleiçi Müzesi
Türk gelenek ve göreneklerini en iyi şekilde temsil etmek amacı ile Suna ve İnan Kıraç tarafından kurulan bu müze, tamamen Kültürümüzü belgelemek ve yeni nesil gençlerimize tanıtmak için Kaleiçi’nde kurulmuştur. Renkli ve geleneksel ev içerisine kurulan bu müze 1993 yılında restore edilerek 1996 yılında halkın ziyaretine açılmıştır.

Mermerli Plajı

Mermerli Plajı
İsmini eskiden üst kısımda bulanan ama şu anda bulunmayan Mermerli Köşk’ten almaktadır. 1970 yılında insanların ücretsiz olarak girdiği Mermerli Plajı, şu anda özel bir tesis olarak işletilmektedir. Doğa harikası manzarası ile turistlerin ilgi odağı halinde.

Kaleiçi Tekne Turu


Kaleiçi gezilecek en güzel yerler arasında yat turları bulunmaktadır. Konumu itibari ile yat limanının yanında olan Kaleiçi günlük ve saatlik olarak yat turları ile denize açılabilir ve güzel manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.

Antalya Oyuncak Müzesi

Antalya Oyuncak MüzesiFotoğraf: oyuncakmuzesi.antalya.bel.tr

Antalya oyuncak müzesi 2011 yılında açılmıştır. İçerisinde bulundurduğu 3.000 den fazla antika oyuncak sergilenmektedir. Yaz tatillerinde özellikle çocuklu ailelerin ziyaret ettiği yerler arasındadır. Aynı zaman da yabancı turistlerin son zamanlarda en sık ziyaret ettiği yerlerden bir tanesidir.

Antalya Saat Kulesi

Antalya Tarihi Saat Kulesi
1901 yılında Sadrazam Küçük Said Paşa tarafından 2. Abdulhamit’in tahta çıkmasının 25.yılı anısına yaptırılmıştır. Üzerinde bulunan demir saat 1976 yılında değiştirilerek yerine 1976 yılının modern saati yerleştirilmiştir. Ayrıca Antalya Saat Kulesi üzerinde insanları idam etmek için kullanılan demir bulunmaktadır.



admin / 29.04.2020 / 0 / 2 188

Yorum Ekleyin


Gezilecek Yerler

Gezi Rehberi

Bağlantılar

Antalya Hadrian Kapısı Tanıtımı

Antalya Hadrian Kapısı Tanıtımı

Hadrian kapısı, zamanın imparatoru Hadrianus tarafından Antalya’ya gelişi
Antalya Side Tanıtımı

Antalya Side Tanıtımı

Side gezilecek yerler nelerdir sorusunun yanıtı, buraya seyahat etmeyi düşünen
Antalya Tekirova Tanıtımı

Antalya Tekirova Tanıtımı

Antalya'nın Kemer ilçesine bağlı olan Tekirova, tarihi ve doğal güzellikleriyle
Belek'te Gezilecek Yerler

Belek'te Gezilecek Yerler

Belek gezilecek yerler nelerdir sorusunun yanıtı, buraya seyahat etmeyi düşünen
Muratpaşa’da Gezilecek Yerler

Muratpaşa’da Gezilecek Yerler

Takvimler 2 Mart 2008’i gösterdiğinde Resmi Gazetede yayınlanan bildiri
Serik'te Gezilecek Yerler

Serik'te Gezilecek Yerler

Serik sınırları içerisinde ilk yerleşimin Bergama Krallığı tarafından
Kepez’de Gezilecek Yerler

Kepez’de Gezilecek Yerler

Kepez Antalya’ya bağlı bir merkez ilçe konumundadır. Şehrin ikinci kalabalık
Döşemealtı’da Gezilecek Yerler

Döşemealtı’da Gezilecek Yerler

Antalya'nın güzel ilçelerinden bir tanesi Döşemealtı ilçesidir. Döşemealtı
Aksu’da Gezilecek Yerler

Aksu’da Gezilecek Yerler

Aksu, Antalya’ya bağlı bir ilçedir. Akdeniz'e kıyısı bulunan ilçenin merkeze
Demre’de Gezilecek Yerler

Demre’de Gezilecek Yerler

Demre, Antalya'nın turistik şehirlerinden bir tanesidir. Köklü bir tarihe sahip
Bizi Takip Edin!
15k
Twitter
8.6k
Facebook
21k
İnstagram
1.1k
Youtube
1.6k
Google
1.9k
Pinterest
Abone Olun!
up