Türkiye'nin En Güncel Gezi Rehberi...
instagram facebook twitter pinterest tumblr
Gezi Rehberi
Anasayfa » Türkiye » İstanbul » Beşiktaş’ta Gezilecek Yerler

Beşiktaş’ta Gezilecek Yerler


Beşiktaş gezilecek yerler
İstanbul Avrupa yakasında ve İstanbul Boğazı’nın en güzel alanına konumlanmış olan Beşiktaş ilçesi, şehrin adeta merkezini oluşturuyor. İlin en gözde ve en köklü ilçelerinden olan Beşiktaş, gerek bulunduğu konum, gerek güzelliği, gerekse her iki köprüye bağlanan güzergahları da sınırları içerisinde bulunduruyor.

Her yönüyle İstanbul’un en popüler ilçeleri listesinde en üst sırayı tutan Beşiktaş masal diyarlarından yansıyan muhteşem bir görüntü gibi desek çok da abartmış olmayız diye düşünüyoruz.

Beşiktaş ilçesi kuzeyden Sarıyer, güneybatıdan Beyoğlu, batıdan Şişli ile Kağıthane ve doğudan ise İstanbul Boğazı ile çevrelenmiştir. Tarih boyu her dönem önemli bir yere sahip olan bu güzide ilçede her konu sayfalarca yazı gerektirecek kadar yoğun bilgiler içermekte.


Biz de bu yüzden lafı fazla uzatmadan Beşiktaş’ta gezilecek yerler konusuna geçmek istiyoruz. Beşiktaş’ta yerli veya yabancı en çok ziyaretçi alan, kesinlikle görmeniz gereken en gözde mekanları buyurun birlikte inceleyelim.

Beşiktaş Köyiçi

İlçe merkezinin en eski yerleşim yerlerinden olan Köyiçi şuanda dükkanlar ve mağazalar ile faaliyet yürütmekte. Beşiktaş Jimnastik Kulübü isimli futbol takımımızın da simgesi haline gelmiş olan bu mekanın göbeğinde, futbol takımına ithaf edilmiş olan büyük bir kartal heykeli bulunuyor. Şirin bir yapıya sahip olan Köyiçi sokaklarında bir tur bile olsa kesinlikle gezmenizi tavsiye ederiz.

Akaretler

Akaretler olarak anılan bölgede 2008 yılında restorasyon çalışması yapıldı ve caddelerdeki bütün yapılar eski tarihi dokusu kazandırılarak yeniden düzenlendi. Gerek yapıların dış cephelerinde gerekse sokaklarda kullanılan otantik aydınlatma sistemi ile Akaretler, akşam saatlerinde ışıl ışıl bir görünüme sahip oluyor. Bölgede çok sayıda kafe restoran ve eğlence mekanı da yer alıyor.

Beşiktaş, Arnavutköy ve Bebek Sahilleri

Beşiktaş ilçesinin sahil şeridinin büyük bölümünü oluşturan bu üçlü Boğaz havasını doyasıya alacağınız ve ciğerlerinizin en ücra köşesine kadar oksijen depolayabileceğiniz muhteşem mekanlar barındırıyor.

İnsanların balık tutmak, dinlenmek ve arkadaşları ile bir araya gelerek hoş vakit geçirdikleri bu sahil şeritleri, koşu ve yürüyüş sevenler için de en çok rağbet gören yerlerin başında geliyor.

Dolmabahçe Sarayı

Ülkemizin en önemli tarihi yapılarından biri olan Dolmabahçe Sarayı, 250 dönüm arazi üzerine kurulmuş, gerek iç gerek dış mimarisiyle insanı büyüleyen bir yapıya sahip. Ayrıca sarayın bahçe alanı içerisinde yine oldukça önemli bir tarihi yapı olan Dolmabahçe Saat Kulesi yer almakta.

Dolmabahçe Camii

Dolmabahçe Sarayı ile yan yana olan bu mekan ise ilçenin en önemli yapılarından bir diğerini teşkil ediyor. Sultan Abdülmecid’in validesi Bezmialem Valide Sultan’ın emri doğrultusunda 1852 yılında yapımına başlanmış ve cami 1855 yılında ibadete açılmıştır. Bulunduğu konum itibari ile de insanların tercih ettiği mekanlarla çevrili bir nokta olduğunu belirtmek isteriz.

Çırağan Sarayı

Saray ilk olarak 1834 yılında Sultan İkinci Mahmut tarafından yapılmıştır. Sultan Abdülmecid tarafından 1857 yılında yıktırılmış ve yeniden yapımı için çalışmalara başlanmıştır. Sultan Abdülmecid’in hem ömrü ifa etmediğinden hem de maddi imkanlar yetersiz kaldığından sarayın yapımı Sultan Abdülaziz tarafından 1871 yılında tamamlanabilmiş.

O dönem, yapımı son şamada devam eden saray inşaatına 4 yıl içerisinde 4 milyon altın harcanmıştır. Ne var ki bu kadar kaynak ayrılmış olan bu yapı da yılında bir yangın neticesinde ağır tahrip almış ve 1990 lı yıllarda yapılan onarımlar ile bugünkü haline getirilmiştir. Çırağan Sarayından bir köprü ile Yıldız Sarayı’na uzanan güzergaha kemerli bir geçiş de bulunmaktadır. Günümüzde Otel faaliyeti yürütmekte olan bu mekan lüks organizasyonlar ve düğünler için vaz geçilmez bir tercih durumundadır.

Ortaköy Camii

Büyük Mecidiye Camii olarak da bilinen bu mekan 19. yüzyılda inşa edilmiş bir yapı. Ortaköy İskelesi’nde bulunan cami, Sultan Abdülmecit’in emri ile 1853 yılında inşa ediliyor. Tıpkı Kız Kulesi gibi, İstanbul Boğazı’nın simgelerinden biri haline gelmiş olan bu yapı da ziyaretçilerin akınına uğrayan gözde mekanlardan birini teşkil ediyor.

İstanbul Deniz Müzesi

Ülkemizin denizcilik alanındaki en büyük müzesi olan İstanbul Deniz Müzesi Beşiktaş Akaretler Otobüs duraklarının hemen yanında yer alıyor. Türkiye’de ilk olarak kurulan askeri müze olma özelliğine de sahip olan bu mekan, saltanat kayıkları, el yazmaları, bahriyeli kıyafetleri, gemi modelleri ve haritalar gibi pek çok esere ev sahipliği yapıyor.

Sinan Paşa Camii

Beşiktaş Meydanı’nda yer alan bu tarihi cami ise Osmanlı Donanması’nda Kaptan-ı Deryalık yapan Sinan Paşa tarafından, bizzat Mimar Sinan’a yaptırılıyor. Yapım tarihi 1550 ila 1553 yılları arası olan bu mekan da Beşiktaş’ın en merkezi noktalarından biri.

Hıdiva Sarayı

İstanbul Boğazı’nın ve Beşiktaş ilçesinin en güzel noktalarından birinde konumlanmış olan Hıdiva Sarayı, Bebek sahili sınırlarında kalıyor. Denize sıfır olarak inşa edilmiş olan bu yapı mimarisi ve tasarımı ile de göz kamaştırıyor. Mekan günümüzde Mısır Başkonsolosluğu olarak kullanılmakta.

Yıldız Sarayı

500 dönümlük bir alan üzerine kurulmuş olan Yıldız Sarayı, Sultan Birinci Ahmet tarafından yapılan Kasır ile yavaş yavaş oluşmaya başlamış ve zamanla bölgeye inşa edilen yapılar arttıkça padişahların aktif kullanımının arttığı bir bölgeye dönüşmüştür. Saray en parlak dönemlerini ise, Sultan Abdülhamit Han’ın saltanatının yaklaşık 28 yılını burada geçirdiği dönemlerde kazanmıştır.

Yıldız Korusu

Beşiktaş meydanından yürüyerek de ulaşabileceğiniz bu muhteşem park, yemyeşil bir orman ve şahane çevre düzenlemesi ile ilçenin en gözde mekanlarından biri. Eski dönemlerde de oldukça popüler olan Yıldız Korusu veya diğer adıyla Yıldız Parkı, içerisinde barındırdığı, tarihi dokuya ve şık mimariye sahip olan köşkler aracılığı ile de kafe ve restoran hizmetleri verdiğini hatırlatmakta fayda var.

Ihlamur Kasrı

Bu güzide yapı ise ismini vermiş olduğu Ihlamurdere Caddesi üzerinde bulunuyor. 18. Yüzyılda Sultan Abdülmecid tarafından yaptırılmış olan bu eser çok güzel bir bahçe alanına ve muhteşem mimariye sahip iki adet köşke ev sahipliği yapıyor. Yapılar üzerinde bulunan ince süsleme işçiliği ise göz kamaştıracak türden bir sanat icra ediyor.

Esma Sultan Yalısı

Adını Sultan Abdülaziz’in kızından, Esma Sultan’dan almaktadır. 1600 yıllarında inşa edilen yapı Ortaköy camii yanında yer alıyor. Bölgenin en büyük ahşap yapısı olduğu dönemlerde Tırnakçı Yalısı olarak da anılmıştır. Bina ahşap yapısı itibari ile, çıkan bir yangın nedeniyle yanıp ciddi tahribat görmüş, 1999 yılında onarılan yapının özellikle iç kısmı muhteşem bir mimariye ev sahipliği yapıyor. Dış cepheleri ise bir harabeyi andıran fakat günümüzde oldukça popüler bir etkinlik alanı olan Esma Sultan Yalısı Beşiktaş’ın en gözde mekanlarından da biri olma özelliğine sahip.

Akmerkez

Hem İstanbul’un hem de Beşiktaş’ın en eski ve en popüler alışveriş merkezi olan Akmerkez, İstanbul’un en lüks mekanlarından kabul edilen Etiler semtinde bulunuyor. Alışveriş merkezlerini içeriklerimizde pek konu almıyoruz ama bu mekan diğer bütün alışveriş merkezlerinden ayrı tutulduğu için belirtmeden geçmek istemedik.


Vodafone Arena

Dolmabahçe Sarayı ile karşılıklı konumda bulunan Vodafone Arena, Beşiktaş Jimnastik Kulübü isimli futbol takımımızın ev sahibi olduğu stadyumun adı. Futbola ilgisi olanlar bilir. Stat yakın zamanda yıkılıp tamamen yeniden inşa edildi ve çok modern yapılardan biri haline geldi. Beşiktaş ilçesinin önemli simgelerinden biri de bu mekan diyebiliriz.


Beşiktaş Nerede, Nasıl Gidilir?

İstanbul'un görkemli ilçelerinden biri olan Beşiktaş, Avrupa yakasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Barbaros Bulvarı arasında kalan bölgede bulunmakta olup, İstanbul'un tüm şehir hatlarını kullanarak kolayca ulaşabilirsiniz.



admin / 30.05.2018 / 1 / 5 015

Yorum Ekleyin


  1. Baran
    Ziyaretçi
    13 Ekim 2019 11:23
    0
    Fotoğrafları görünce tüm üniversite hayatı boyunca Beşiktaş'ta yaşayıp burdaki birçok eserin sadece önünden geçtiğime üzüldüm ve kendimde utandım. Aslında büyük bir tarih hazinesi var ve biz azcık zaman ayırıp gitmeye üşeniyoruz. 

Gezilecek Yerler

Gezi Rehberi

Bağlantılar

Etiler'de Gezilecek Yerler

Etiler'de Gezilecek Yerler

Etiler gezilecek yerler nelerdir sorusunun yanıtı, buraya seyahat etmeyi
Ortaköy’de Gezilecek Yerler

Ortaköy’de Gezilecek Yerler

Ortaköy gezilecek yerler nelerdir sorusunun yanıtı, buraya seyahat etmeyi
Yoros Kalesi Tanıtımı

Yoros Kalesi Tanıtımı

Yoros Kalesi İstanbul’un Anadolu Yakası’nda bulunan Beykoz’daki önemli tarihi
Bayrampaşa’da Gezilecek Yerler

Bayrampaşa’da Gezilecek Yerler

İstanbul Avrupa yakasında yer alan kozmopolit ilçelerimizden biri ise
Başakşehir’de Gezilecek Yerler

Başakşehir’de Gezilecek Yerler

İstanbul’un en yeni ilçelerinden biri olan Başakşehir, 2008 yılındaki
Bağcılar'da Gezilecek Yerler

Bağcılar'da Gezilecek Yerler

İstanbul Avrupa yakasında yer alan ve ilin en yoğun nüfus barındıran
Arnavutköy’de Gezilecek Yerler

Arnavutköy’de Gezilecek Yerler

İstanbul Avrupa yakasında bulunan, yüzölçümü göz önünde bulundurulduğunda
Avrupa Yakası'nda Gezilecek Yerler

Avrupa Yakası'nda Gezilecek Yerler

İstanbul şehrinin Avrupa Kıtasını temsil eden bir söylem olarak karşımıza çıkan
Yıldız Parkı Tanıtımı

Yıldız Parkı Tanıtımı

Beşiktaş ile Ortaköy arasında kalan, yaklaşık 46 hektarlık alana sahip olan
Emirgan Korusu Tanıtımı

Emirgan Korusu Tanıtımı

Emirgan Korusu, Bizans döneminde ki adı ile “Kyparates” İstinye’den Balta
Bizi Takip Edin!
15k
Twitter
8.6k
Facebook
21k
İnstagram
1.1k
Youtube
1.6k
Google
1.9k
Pinterest
Abone Olun!
up