Türkiye'nin En Güncel Gezi Rehberi...
instagram facebook twitter pinterest tumblr
Gezi Rehberi
Anasayfa » Türkiye » Ankara » Altındağ'da Gezilecek Yerler

Altındağ'da Gezilecek Yerler


Altındağ gezilecek yerler nelerdir sorusunun yanıtı, bu bölgeye seyahat etmeyi düşünen gezginler tarafından ilgi ile araştırılan konular arasında yer almaya başladı. Gezipedia olarak sizler için Altındağ'da gezilecek yerler listesini madde madde sıraladık; ama öncesinde Ankara Altındağ ilçesi hakkında kısa bir bilgi verelim:

Altındağ gezilecek yerler
Altındağ Ankara şehir merkezine 20 km mesafede yer alan bir ilçedir. İlçe Ankara'nın en eski yerleşim yeri olan Altındağ Tepesi sayesinde bu adı almıştır. Ankara Altındağ gezilecek birçok noktayı içinde barındırır.

Altındağ Tarihi


Altındağ tarihi çağlar boyunca Ankara’nın en eski yerleşim yeri olmuştur. Eski Ankara olarak anılan bölge Hititler dönemine kadar çok sayıda medeniyetin merkezi olmuştur. Cumhuriyetten sonra büyük bir gelişme içine giren Altındağ bugün Ankara'nın kalabalık ilçeleri arasındadır.
Eğer Ankara'nın merkez ilçelerinden Altındağ seyahati planlıyorsanız; Ankara'da Gezilecek Yerler konumuzu da mutlaka okuyunuz.

Altındağ'da Gezilecek Tarihi Yerler

Altındağ gezilecek yerler, eski bir tarihe sahip olduğu için farklı seçenekler barındırır. Bu şirin ilçede sizler de çok sayıda tarihi noktayı gezerek Ankara’yı tanıma fırsatı yakalayabilirsiniz.
  • Çengelhan

Altındağ sınırları içinde bulunan Atpazarı Meydanında yer alan hanlar bölgesinde bulunur. Çengelhan yoldan geçen kişilerin konaklaması için 1522’de Kanuni Sultan Süleyman döneminde Mihrimah Sultan’ın eşi Damat Rüstem Paşa emriyle yapılmıştır.
  • Pirinç Han

Altındağ Kale Mahallesi Antikacılar Çarşısında yer alır. Ahşap olarak inçe edilen yapı, Ankara'nın en eski hanlarındandır. Ayrıca ülkemizin en güzel ahşap han yapıları arasındadır. günümüzde hala faaliyet gösteren yapı içinde kafeler, dükkanlar, antikacılar, gümüşçüler, bakırcılar ve resim atölyesi yer alır. Sizler de burayı ziyaret ederek güzel resimler çekilebilirsiniz.
  • Cenabi Ahmet Paşa Camii

İlçe merkezindeki Ulucanlar Caddesinde bulunan cami 1565 yılında yapılmıştır. En büyük özelliği ise Mimar Sinan ya da kalfası tarafından Cenabi Ahmet Paşa adına inşa edilmiş olmasıdır. Ankara'nın en güzel camisi olarak göze çarpar. Yapıldığı tarihlerde cami, türbe, hazire ve mevlevihaneden oluştuğu bilinmektedir. Ancak günümüzde bir tek camii ve türbesi ayaktadır. Ayrıca cami avlusundaki çeşme de görenlerin beğenisini kazanır.
  • Zincirli Camii

Altındağ merkezinde Ulus Anafartalar Caddesi içinde yer alan cami, Şeyhülislam Mehmet Efendi tarafından 1685 yılında yaptırılmıştır. Dikdörtgen bir plan üzerine yapılan caminin alt bölümünde Ankara taşı üst bölümünde ise tuğla vardır. İç ve dış mimarisi ile günümüze ulaşan ender tarihi yapılar arasındadır.
  • Kurşunlu Camii

1500’lü yıllarda yapılan kare plana sahip ve tek kubbeli bir camidir. Bölgede ziyaret edilebilecek tarihi yapılar arasındadır.
  • Ahi Şerafettin Külliyesi

İlçe merkezinde yer alan Aslanhane Mahallesi sınırları içinde bulunur. Burada olması sebebiyle Aslanhane Külliyesi olarak da bilinir. 1200’lü yıllarda yapılan dikdörtgen planlı yapı yarı ahşaptandır. Caminin kuzey doğusunda yer alan Aslanhane Zaviyesi günümüze tam gelemesede buradaki külliye günümüzde hala sağlam olarak durmaktadır.
  • Hacı Bayram Camisi

Anadolu sınırlarında manevi kişiliği ile adını tarihe yazdıran büyük bilgin Hacı Bayram Veli adına 1427 yılında yapılmıştır. Ankara'nın sembolleri arasında olan caminin hemen yanında türbe onun arkasında da Osmanlı Devleti zamanından kalan Ak Medrese yer alır.
  • Ankara Kalesi

Bizans döneminde Arap saldırılarını önlemek adına yapılmıştır. Dış kale ve iç kale olarak iki bölümden oluşur ve 850 metre yüksekliğe sahiptir. Tarih boyunca çok sayıda onarım görmüş kale bugün Altındağ’da gezilecek yerler seçeneği olarak hizmet vermektedir.

Altındağ Festivalleri

Altındağ’da geleneksel olarak yapılmaya başlayan müzik festivali Majalis her yıl mayıs ayında yapılmaktadır ve festival kapsamında çok sayıda sanatçı sahne almaktadır. Ayrıca Altındağ Belediyesi ve Sevda-Cenap And Müzik Vakfı iş birliği ile her yıl haziran ayında Ankara Kalesi festivali düzenlenir. Burada kalenin tarihi ve turistik alanlarında konser, sergi, dans gösterisi, el sanatları, taş plak, dinleti gibi çok sayıda etkinliğe katılabilirsiniz. Ayrıca yaz aylarında düzenlenen Altınköy Hasat Festivali de ilçenin önemli kültürel faaliyetleri arasındadır.

Altındağ Müzeleri

Altındağ, Ankara'nın önemli müzelerini barındıran şehirlerden biridir. İlçede tarihi çağlara ait ülkemizde çok sayıda eserin bulunduğu Anadolu Medeniyetleri Müzesi’ni ziyaret edebilirsiniz. Burası Anadolu uygarlığının en önemli müzelerinden biridir. Diğer adı Kurtuluş Savaşı Müzesi olan TBMM Müzesi de ilk meclis binası olarak görev yapmış ve 1961’den itibaren müze olarak hizmet vermeye başlamıştır. 19323 yılında yapılan 2. Meclis binası ise bugün müzedir ve ülkemizin sosyal kültürel ve siyasi olaylarını belge ve fotoğraflarla anlatmaktadır. Yenimahalle, Ankara'nın ilk müzesi olan ve Atatürk’ün de kabrinin 15 yıl kaldığı Etnografya Müzesi’ne de ev sahipliği yapar. Ayrıca ülkemizin ünlü ressam ve heykeltıraşlarına ait eserlerin sergilendiği Resim ve Heykel Müzesi’ni de ziyaret edebilirsiniz.

Altındağ’da Ne Yenir?

Altındağ’da Ankara’ya özgü birçok lezzeti tadabilirsiniz:
  • Ankara tava
  • Öllüğün körü
  • Ankara simidi
  • Çubuk turşusu
  • İnceğiz çorbası
  • Kuru köfte
  • Entekke böreği

Altındağ Nerede, Nasıl Gidilir?

Altındağ nerede diye merak ediyorsanız, Ankara'nın merkeziyle iç içe olduğunu bilmelisiniz. İlçeye hava yolu ile Esenboğa Havalimanı’na inerek ülkemizin her yerinden ulaşabilirsiniz. Havalimanı ile Altındağ arası 25 km mesafededir ve yarım saatlik bir yolculuktan sonra buraya ulaşabilirsiniz. Ayrıca Ankara Garı’na hızlı trenle gelerek de ilçeye kolayca ulaşabilirsiniz. Ankara Altındağ ile İstanbul arası 470 km mesafede bulunur.



admin / 22.04.2019 / 1 / 5 460

Yorum Ekleyin


  1. Uğur Yılmaz
    Ziyaretçi
    22 Nisan 2019 18:34
    0

    Altındağ'a gittiğimde en çok ilgimi çeken şey Çengelhan olmuştu. O kadar güzel ilk günki sadeliğini ve güzelliğini korumuş ki burada oturup güzel bir çay içmiştik. Eğer Altındağ'a uğrarsanız kesinlikle Çengelhan'a uğramadan gitmeyin 

Gezilecek Yerler

Gezi Rehberi

Bağlantılar

Akyurt'ta Gezilecek Yerler

Akyurt'ta Gezilecek Yerler

Akyurt gezilecek yerler isimli bu yazımızda; Ankara Akyurt hakkında bilgi
Çamlıdere'de Gezilecek Yerler

Çamlıdere'de Gezilecek Yerler

Ankara’ya bağlı olan Çamlıdere, her tarafı ormanlarla kaplı, içinden bir dere
Yenimahalle'de Gezilecek Yerler

Yenimahalle'de Gezilecek Yerler

Yenimahalle Ankara'nın sınırları içinde kalan ve bugün çok sayıda yapıyı ve
Şereflikoçhisar'da Gezilecek Yerler

Şereflikoçhisar'da Gezilecek Yerler

Şereflikoçhisar gezilecek yerler nelerdir sorusunun yanıtı, buraya seyahat
Pursaklar'da Gezilecek Yerler

Pursaklar'da Gezilecek Yerler

Pursaklar, Ankara şehir merkezine ortalama 30 km mesafede yer alan şirin bir
Nallıhan'da Gezilecek Yerler

Nallıhan'da Gezilecek Yerler

Nallıhan gezilecek yerler nelerdir sorusunun yanıtı, buraya seyahat etmeyi
Mamak'ta Gezilecek Yerler

Mamak'ta Gezilecek Yerler

Mamak gezilecek yerler nereleridir sorusunun yanıtı, bu bölgeye gezi veya
Ayaş'ta Gezilecek Yerler

Ayaş'ta Gezilecek Yerler

Ankara Ayaş ilçesi son zamanların ilgi çekici mekanları arasında gösterilmeye
Çankaya'da Gezilecek Yerler

Çankaya'da Gezilecek Yerler

En eski yerleşim yerlerinden bir tanesi olan Çankaya, Taş devri ile birlikte
Ankara'da Gezilecek Yerler

Ankara'da Gezilecek Yerler

Ülkemizin İç Anadolu Bölgesinde bulunup 1920 yılından itibaren Türkiye
Bizi Takip Edin!
15k
Twitter
8.6k
Facebook
21k
İnstagram
1.1k
Youtube
1.6k
Google
1.9k
Pinterest
Abone Olun!
up