Türkiye'nin En Güncel Gezi Rehberi...
instagram facebook twitter pinterest tumblr
Gezi Rehberi
Anasayfa » Türkiye » İzmir » Seferihisar'da Gezilecek Yerler

Seferihisar'da Gezilecek Yerler


Seferihisar gezilecek yerler
M.Ö. 2000 yıllarında, Akalardan kaçan Giritliler tarafından kurulduğu ve Kayralıların bir yerleşim bölgesi olarak bilinen Seferihisar, 40.000 kişilik nüfusu ile Türkiye'nin en sakin ilçelerinden biridir. İzmir’in güneyinde yer alan ilçe, 49 km lik sahil şeridine sahiptir. Tarıma dayalı ekonomiye sahip olan Seferihisar ilçesinde, halkın ön önemli gelir kaynakları arasında zeytin ve narenciye önde gelmektedir.

Seferihisar Tarihi

Antik çağda İonia'nın önemli kentlerinden biri olan Teos (Sığacık köyü), yerleşmenin yakın çevresinde bulunmaktadır. Tarihi MÖ 2 binli yıllara kadar uzanana bölgeye, Akhalardan kaçan ve o dönemlerde gelişmiş bir uygarlık kurmuş olan Giritlilerin yerleştiği sanılmaktadır.

Bu çevreye sırasıyla Lidyalılar, Persler, Atina, Sparta, Bergama Krallığı, Roma ve Doğu Roma (Bizans) imparatorlukları egemen olmuştur. 1084 yılında Selçuklu Komutanı Emir Çaka Bey tarafından alınan Seferihisar, daha sonra Aydınoğlu Beyliği'nin eline geçmiştir.


Sultan Yıldırım Bayezid döneminde (1389-1403) Osmanlı topraklarına katılan yerleşme (1394), Ankara Savaşı'ndan (1402) sonra tekrar Aydınoğlu Beyliği'ne bağlanmıştır. 15. yüzyılın ilk yarısının sonlarına doğru kesin olarak Osmanlı kontrolüne girmiştir. Osmanlılar döneminde Aydın Vilayetinin İzmir Sancağına bağlı bir kaza merkezi olan yerleşimin eski adı Sivrihisar'dır. 1884 yılında ilçe olmuştur.

Muazzam bir sahil şeridi olan Seferihisar ilçesinde, deniz ve doğa tutkunları için birçok seçenek bulunmaktadır. Seferihisar'da Gezilecek Yerler konusunda, gezginler bol bol oksijen depolama fırsatı bulacaktır. Adeta bir film setini andıran muhteşem güzellikteki sokaklarında bol bol gezmeyi ve fotoğraf çektirmeyi unutmayın.

Teos Antik Kenti

Müze kart ile giriş yapıp ziyaret edebileceğiniz muhteşem doğası ve konumuyla mükemmel antik bir şehir. Aslında bir liman kentidir. Antik kentte Dionysos Tapınağını, Agorayı, tiyatroyu, halk meclisini(bouleuterion) görebilirsiniz. Antik şehrin etrafı sizi yönlendiren bir patika ile çevrilmiş durumda. Bu da ziyaretinizi kolaylaştırmaktadır.
Efsaneye göre kent, ilk olarak Athamas yönetimindeki Teselya'daki Minyas'tan gelen koloniciler tarafından kurulmuştur. Bu gizemli antik kentin daha ayrıntılı bilgileri için "Teos Antik Kenti" isimli konumuzu ziyaret edin!

Sığacık Kalesi 

Seferihisar Sığacık Mahallesi’nde yer alan kalenin geçmişi Selçuklular Dönemi’ne kadar uzanmaktadır. Kalenin Kuşadası, Aya suluk ve Seferihisar adında üç ayrı kapısı vardır. Pazar gününe denk gelirseniz, kurulan renkli tezgahlardan alışveriş yapabilir ve karnınızı doyurabilirsiniz. Manzarası nefes kesmektedir.

Seferihisar Doğa Okulu

Sığacık’a 24 km uzaklıkta bulunan Orhanlı Köyü‘ndeki altı dönümlük zeytinlik ve makiliğin içinde kurulu bir okuldur. Kendi alanında Türkiye’nin ilk eğitim merkezlerinden biridir. Sınıfı olmayan bir okuldur. Doğa ile içe yaşamanın ve doğanın iyilik yaparak beslendiği felsefesinin öğretildiği bir yerdir. Birçok faaliyet ve aktivitelere katılabilir ve destek olabilirsiniz. Dünyaca ünlü sanatçımız Tarkan’ın bu okulun kurullarından biri olduğunu belirtmekte fayda var.

Mandalina Festivali

Dünyanın en iyi satsuma cinsi mandalinasının yetiştiği Seferihisar’da her sene düzenlenen Mandalina Festivaline denk gelirseniz sakın kaçırmayın. Hatta Seferihisar gezinizi ona göre ayarlamanızı tavsiye ederiz. Genelde Kasım ayı içerisinde yapılmaktadır. Konserler, eğlenceler, aktiviteler ve yarışmalar ile geçen festival, bir karnaval havasında yapılmaktadır.

Akkum Plajı

Türkiye'nin en güzel denizlerinden birine sahiptir. Suyu soğuktur. Alabildiğince büyük kumsalı, düzenli yerleşim planı ve yerli yabancı turistlerin tıka basa doldurduğu eşsiz bir plajdır.

Sığacık Organik Pazarı

Seferihisar'ın Organik bir ilçe olduğunu daha önce belirttik. Her Pazar kurulan Sığacık Organik pazarı, yerel bir Pazar alanından ziyade, yöresel yiyeceklerin satıldığı açık hava restoranı gibidir. Seferihisarlı teyzelerin yaptığı enfes böreklerin ve hamur işi tatlıların tadına bakmak isterseniz, mutlaka ziyaret etmenizi öneriyoruz.

Karakoç Kaplıcaları

Seferihisar'a 17 kilometre mesafededir. Kaplıcaların en ünlüsü Karakoç ılıcası olup, gezilmesi gereken yerlerden biri de burada kurulan Roma Hamamı'dır. Kavaklıdere Köyü'nün yakınlarında bulunan Karakoç Kaplıcaları, romatizma rahatsızlıklarına, raşitizm hastalıklarına, mide ve bağırsak hastalıklarına iyi geldiği bilinmektedir.

Gödence Köyü

Kendi markası ile zeytinyağı ve çeşitli doğal ürünler üreten Gödence Köyü, organik ürünlerin kalesi gibidir. Ev yapımı muhteşem şaraplarına bayılacaksınız. Küçük ve sevimli butik otellerde konaklayabilir, köyün eşsiz doğası ile iç içe keyif yapabilirsiniz.

Seferihisar'ın Nesi Meşhur?

Türkiye'nin en organik yerlerinden biri olan Seferihisar’da bol bol organik ürün tüketebilir, ilçeye has üzümlerinden ve mandalinalardan tadabilirsiniz. Bal ve zeytinyağını tavsiye ediyoruz. Yöresel yemeklerinden tatmayı sakın unutmayın. Seferihisar Katmeri, ilçenin en ünlü lezzetlerinden biridir.


Seferihisar nerede, nasıl gidilir?

İzmir şehir merkezine uzaklığı 50 km dir. İzmir Üçkuyular Semt Garajından (Fahrettin Altay) hareket eden düzenli otobüs ve dolmuş seferleri ile Seferihisar’a ulaşım sağlanmaktadır. İlçeye şehir içi ESHOT otobüs ulaşımını kullanarak gitmek isterseniz: 730 SEFERİHİSAR - F.ALTAY Aktarma Merkezi otobüs hattını kullanarak ulaşabilirsiniz. Bunun yanı sıra, Raylı sistemi kullanarak Evka3–Bornova ya da Fahrettin Altay yönünden metro ile Halkapınar ya da Hilal aktarma Merkezlerinden Cumaovası-Menderes yönüne giden İZBAN aktarması ile Cumaovası istasyonunda inerek 829 SEFERİHİSAR - CUMAOVASI AKTARMA otobüs hattı ile ilçeye ulaşmanız mümkündür. İlçeyle bağlantı sağlayan diğer otobüs hatları: 731 ÇAMTEPE -732 URLA -739 BEYLER -778 ÖZDERE – SEFERİHİSAR hatlarıdır.

Seferihisar gezimizi tamamlayıp, İzmir’in bir diğer şirin ilçesi olan Tire’ye geçiyoruz. Tire ve Tire'de Gezilecek Yerler konusunda merak ettikleriniz için sabırsızlandığınızın farkındayız.



admin / 05.04.2018 / 0 / 7 451

Yorum Ekleyin


Gezilecek Yerler

Gezi Rehberi

Bağlantılar

Dikili Denizköy Tanıtımı

Dikili Denizköy Tanıtımı

Dikili Denizköy, son zamanların ilgi çekici sakin mekanları arasında
Seferihisar Sığacık Köyü Tanıtımı

Seferihisar Sığacık Köyü Tanıtımı

İon medeniyetine ev sahipliği yapmış olan ve bu medeniyetin 12 şehrinden biri
Narlıdere'de Gezilecek Yerler

Narlıdere'de Gezilecek Yerler

Geçmiş tarihlerde Lidyalılar, Persliler, Makedonyalılar, Romalılar,
Ödemiş'te Gezilecek Yerler

Ödemiş'te Gezilecek Yerler

İzmir'e en uzak ilçelerden biri olan Ödemiş’in şehir merkezine uzaklığı 112 km
Menderes'te Gezilecek Yerler

Menderes'te Gezilecek Yerler

İzmir’in güneyinde yer alan ve 788,66 km2 lik yüzölçümüne sahip Menderes
Teos Antik Kenti

Teos Antik Kenti

Seferihisar ilçesinin 8 km güneybatısında, Sığacık Körfezi kıyısında yer alan
Erythrai Antik Kenti

Erythrai Antik Kenti

Erythrai Antik Kenti, Çeşme'nin kuzeydoğusunda, Ege Denizi kıyısında Ildır
Güzelbahçe'de Gezilecek Yerler

Güzelbahçe'de Gezilecek Yerler

M.Ö. 7. Yüzyılda Dor Kabilesi tarafından işgal dilip “Klonamiye” adında bir
Birgi Köyü Tanıtımı

Birgi Köyü Tanıtımı

Bozdağlar’ın serin yamaçlarına saklanmış, yemyeşil doğasıyla Birgi Köyü şirin
Çeşme'de Gezilecek Yerler

Çeşme'de Gezilecek Yerler

Bir tarım yerleşmesi olan Çeşme, 1960'ların ikinci yarısında turizm alanında
Bizi Takip Edin!
15k
Twitter
8.6k
Facebook
21k
İnstagram
1.1k
Youtube
1.6k
Google
1.9k
Pinterest
Abone Olun!
up