Türkiye'nin En Güncel Gezi Rehberi...
instagram facebook twitter pinterest tumblr
Gezi Rehberi
Anasayfa » Türkiye » Bolu » Abant Gölü Tanıtımı

Abant Gölü Tanıtımı


Bolu, Batı Karadeniz Bölgesi’nde yer alan, Düzce'nin il olması ile denize kıyısı kalmayan, yine de güzelliğinden pek bir şey kaybetmeyen, aynı zamanda muhteşem doğal güzelliklere ve gezilip görülecek çok sayıda noktaya da ev sahipliği yapan bir şehir. Evet doğru tahmin ettiniz. Bolu’dan bahsediyoruz.

Abant Gölü
Bolu denilince akla ilk gelen yerlerin başında ise Abant Gölü bulunuyor. Şehir merkezine 34 kilometre uzaklıkta bulunan göl ve çevresi Abant Gölü Tabiat Parkı olarak da anılıyor.

Abant Gölü Hakkında Genel Bilgiler

Bolu’nun kuzey batı yakasında yer alan Abant Dağları içerisindeki bu göl ismini de bu dağlardan almış durumda ve doğal bir heyelan gölü olma özelliğine sahip.


Dağların arasında ve deniz seviyesinden yaklaşık 1300 metre yükseklikte yer alan Abant Gölü’nün kapladığı alan ise 1250 dönüm civarında. Başka bir deyişle 1,3 kilometrekare alana yayılmakta. En derin noktası 18 metreye ulaşıyor ve uzunluğu ise yaklaşık 1 kilometreyi buluyor.

Abant Gölü çoğunlukla çevresindeki akarsulardan besleniyor ama yeraltı sularının da azımsanmayacak derecede göle katkısı bulunuyor. Türkiye’de ki ilk alabalık üretme tesisi de Abant Gölü’nde kurulmuş ve hala faaliyetine devam ediyor.

Abant Gölü’nün çevresinde göknar, çam ve kayın ağaçları yer alıyor. Göl yüzeyinde yer alan nilüferler, çevredeki mantarlar, çiçekler ve yabani meyve ağaçları ile de zengin bir bitki örtüsüne sahip olduğunu rahatlıkla ifade edebiliriz.

Abant Gölü Gezilecek Yerler

Abant Gölü’nün çevresi ise 7 kilometre uzunluğunda ve çevresinde yürüyüş yapmak en çok rağbet gören etkinliklerden. Eğer gölün tamamını yürüyerek gezmeyi hedefliyorsanız, yola çıkmadan önce ortalama 1 ila 1,5 saat kadar yürümeniz gerekeceğini bilmenizi isteriz. Bu bilgiden sonra fayton turu seçeneğini de düşünebilirsiniz. Diğer bir seçeneğiniz ise at binerek gölün çevresini dolaşmak oluyor.

Veya civardaki yaylara doğru yürüyüp yüksek noktalardan da gölü kuş bakışı izleyebilirsiniz. Hele bir de yanınızda termosunuz varsa bu son tercihi mutlaka değerlendirin deriz. Kartpostalların vaz geçilmez manzaralarına çıplak gözle tanık olurken, çayınızı veya kahvenizi yudumlamanın zevki paha biçilmez olur.

İster göl çevresini turlayın, ister yüksek bir noktadan gölü seyredin. Gölün kıyısında yer alan bir yapı muhakkak dikkatinizi çekecektir. Bu yapı ise devlet büyüklerini konuk etmek amacı ile inşa edilmiş bir köşk.

Yapım tarihi 1937 olan bu köşkte ilk ağırlanmak istenen kişi Mustafa Kemal Atatürk imiş fakat Atatürk bu köşkü hiç görememiş. Önceki dönemlerde Atatürk köşkü olarak da anılan fakat günümüzdeki ismi Abant Köşkü olan bu yapı 1975 yılında tahribata uğradığından dolayı yıkılmış ve ilerleyen yıllarda ilk haline sadık kalınarak tekrardan yapılmış.

Abant Gölü’nün Tarihi

Abant Gölü’nün oluşum tarihi, milattan önce 3000 ila 5000 yılları arasında olduğu tahmin ediliyor. Çevrede antik kalıntı görmüyorsunuz ama yapılan çalışmalar sonucu elde edilen veriler bu yönde. Kimi iddialara göre de gölün Hititler’in ilk dönemlerinden beri var olduğu ileri sürülüyor.

Abant Gölü, devam eden yüzyıllar boyunca da bölgede varlık göstermiş her uygarlık için bir yaşam alanı olmuş.

Abant Gölü Giriş Ücretleri Ne Kadar?

Yılın her döneminde ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gören Abant Gölü’nün 2018 yılı giriş ücretleri ise; motosikletlerde 5 TL, otomobil sınıfı araçlarda 8 TL, tur organizasyonu gibi hizmetler veren otobüsler için ise 49 TL olarak belirlenmiş durumda.

Abant Gölü Nerede? Abant Gölü’ne Nasıl Gidilir?

Abant Gölü, Batı Karadeniz illerinden olan Bolu ili sınırları içerisinde, şehir merkezine 34 kilometre mesafede yer alıyor.


Abant Gölü’ne tek ulaşım karayolu ile mümkün. Karayolu ile Bolu güzergahını takip ediyor ve Bolu’ya varmadan tabelalar yardımı ile Abant güzergahına ayrılarak yaklaşık 20-25 kilometre devam ediyorsunuz. Abant Gölü’nün, Ankara’ya 225 ve İstanbul'a 258 kilometre uzaklıkta olduğunu da belirtmemizde fayda var.



admin / 12.05.2018 / 3 / 13 509

Yorum Ekleyin


  1. Thorin
    Ziyaretçi
    13 Mayıs 2018 02:03
    0

    Bolu abant gölünü bende çok merak ediyorum. Kısmet edip gitme imkanı olmadı. Doğal güzelliklerle dolu bir şehirdir. Umarım bir gün fırsat bulup gidebilirim. Paylaşım için teşekkürler.

  2. Burak
    Ziyaretçi
    31 Ağustos 2018 00:39
    0

    Abant gölüne Bolu'da Abant İzzet Baysal Üniversitesinde okurken bol bol giderdim. Doğa güzellikleri bakımından çok güzeldir, kesinlikle ziyaret edin. Benim zamanım ols ada tekrar üniversiteden arkadaşlarla beraber gitsek.

  3. FAZIL KARADUMAN
    Ziyaretçi
    30 Nisan 2021 11:08
    0
    Sayfada yer alan fotoğraf Abant Gölü'ne ait olmayıp, Bolu ilimizin doğa harikası başka bir turistik merkezi olan Gölcük Tabiat Parkı'na aittir. Bilgilerinize sunulur.

Gezilecek Yerler

Gezi Rehberi

Bağlantılar

Mengen’de Gezilecek Yerler

Mengen’de Gezilecek Yerler

Mengen gezilecek yerler nereleridir sorusunun yanıtı, bu bölgeye gezi veya
Gerede’de Gezilecek Yerler

Gerede’de Gezilecek Yerler

Gerede, Bolu'nun ilçelerinden biridir. İl merkezine 52 kilometre mesafede
Seben’de Gezilecek Yerler

Seben’de Gezilecek Yerler

Bolu'nun şirin bir ilçesinden bahsetmek istiyorum bugün size. Akkayalar
Akşemsettin Türbesi

Akşemsettin Türbesi

Akşemsettin Türbesi , Bolu ilinin Göynük ilçesindeki Cuma Mahallesi’nde
Sülüklü Göl Tanıtımı

Sülüklü Göl Tanıtımı

Sülüklü Göl Bolu'nun Mudurnu ilçesine bağlı Tavşansuyu köyünde bulunur. Bolu ve
Sünnet Gölü Tanıtımı

Sünnet Gölü Tanıtımı

Sünnet Gölü, Bolu ilinin Göynük ilçesinde yer alır. İlçe merkezine 27 kilometre
Yedigöller Milli Parkı Tanıtımı

Yedigöller Milli Parkı Tanıtımı

Batı Karadeniz Bölgesinin en gözde mekanlarından olan Yedigöller, Bolu ili
Göynük'te Gezilecek Yerler

Göynük'te Gezilecek Yerler

Yemyeşil ormanların içindeki Göynük, Sülüklü Göl ve Sünnet Gölü İstanbul ve
Mudurnu'da Gezilecek Yerler

Mudurnu'da Gezilecek Yerler

Yemyeşil ormanların arasında bir vadinin içinde kurulmuş Mudurnu; konakları,
Bolu'da Gezilecek Yerler

Bolu'da Gezilecek Yerler

Günümüzde Marmara, Karadeniz ve İç Anadolu arasında bağlantı güzergahında
Bizi Takip Edin!
15k
Twitter
8.6k
Facebook
21k
İnstagram
1.1k
Youtube
1.6k
Google
1.9k
Pinterest
Abone Olun!
up