Türkiye'nin En Güncel Gezi Rehberi...
instagram facebook twitter pinterest tumblr
Gezi Rehberi
Anasayfa » Türkiye » Ankara » Keçiören'de Gezilecek Yerler

Keçiören'de Gezilecek Yerler


Keçiören gezilecek yerler
Keçiören, başkent Ankara'nın en kalabalık ilçelerinden biridir. İl merkezinin güneyinde konumlanır. Burada tarihi yapıların yanı sıra sosyal faaliyetler de öne çıkar. Yakın tarihe kadar bağ ve bahçeleriyle meşhur olan bölgede artık tarım oldukça az yapılıyor. Köklü bir geçmişi olan ilçenin tarihine bir göz atalım.

Keçiören Tarihi

Keçiören 1984 yılına kadar ilçe değildi. Kalaba, Etlik ve Ovacık köyleri geliştikçe buralar birleştirildi ve bucak haline getirildi. Ardından nüfusu yoğunlaştığında ilçe statüsü kazandı. İlçe ismini bölgede yapılan faaliyetten alır. Keçiören adını ‘Keçilerin Ören Yeri’nin kısaltılmasından alır.


İsminden de anlaşılabileceği gibi bölge eskiden meşhur Ankara keçilerinin otlaklarının bulunduğu alandı. Bahçe ve bağları, üzümü, armudu oldukça ünlüydü. Evlerin temiz bahçeleri, sulak alanları ve doğal güzellikleriyle tercih sebebiydi. Ankara'nın başka bölgelerinde yaşayanların da Keçiören’de yazlık evleri veya bağ, bahçeleri olurdu. Cumhuriyetin ilanından sonra pek çok ünlü isim buraya yerleşmiştir. Doğası nedeniyle Ankara'daki ilk ziraat mektebi bölgeye açılmıştır. Mektep 2. Abdülhamit zamanında inşa edilmiştir. Geçmişten bu güne oldukça değişen Keçiören gezilecek yerler listesini sizin için sıraladık.

Estergon Kalesi

Estergon Kalesi, Estergon Türk Kültür Merkezi olarak da anılır. Tarihi bir kale olmayan bu yapı sonradan inşa edilmiş ve Tuna Nehri kıyısında yer alan tarihi kalenin ismini almıştır. Kültür merkezi olarak hizmet veren yapı Türk sanatının yaşatıldığı bir alan olarak tasarlanmıştır. Pek çok tarihi yapıdan örnek alınarak yapılan merkezin gövdesi Alanya Kalesi’ndeki Kızıl Kule düşünülerek oluşturulmuştur. Sütunları ise Selçuklu Devleti’nin sultanlarının saç örgülerine benzetilmiştir. Yapının girişi Taç Kapısı olarak adlandırılır. Giriş bölümü de yine Selçuklu zamanı eserlerinden Karatay Medresesi örnek alınarak oluşturulmuştur. Giriş katında çeşitli dükkanlar bulunur. Bunların da kapıları Mahmut Bey Camii kapılarıyla tamamen aynıdır. Kattaki sütunlar Orta Asya Buhara-Hıva sütunlarına benzetilerek yapılmıştır. Ortada bulunan şadırvan ise Topkapı Sarayı’ndaki şadırvanın bir benzeridir. Her ayrıntısında bunlar gibi tarihi benzetmeler olan yapının içinde antika, altın, ipek gibi ürünler satan dükkanlar, müze, restoran gibi alanlar bulunur. Ören Köşk olarak adlandırılan alan restoranların bulunduğu kattır. Yapı 2005 yılında tamamlanmış ve açılmıştır.

Keçiören Şelalesi

Keçiören şelalesi doğal bir alan değil, yapay bir şelaledir. Türkiye’deki en büyük yapay şelale olarak geçer. Keçiören’in Kalaba Mahallesi’nde bulunur. İlçeye girişte bu yapıyla karşılaşmak mümkündür. Şelale geceleri çeşitli renklerde ışıklandırmalar ile süslenir. Çevresinde çay bahçesi ve park alanları bulunur. Buralarda vakit geçirilebilir. Şelalenin etrafı genellikle düğün fotoğrafı çekilmek isteyenlerin uğrak noktasıdır.

Teleferik

Teleferik Yenimahalle ve Şentepe arasında toplu taşıma amaçlı yapılmıştır. 2014 yılında kullanıma açılan teleferiğin dört durağı bulunur.Yenimahalle ve Şentepe dışında Botanik Bahçesi ve Tepebaşı alanlarına da gider. Ankara’ya ve Keçiören'e yukarıdan bakma fırsatı sunanaraç engelli, yaşlı ve çocuklar için de uygun tasarlanmıştır.

Deniz Dünyası

Akvaryum olarak da bilinen alan Türkiye'nin en büyük ikinci akvaryumudur. İçinde çok çeşitli deniz canlıları tanıtılır. Bunun dışında Amazon Ormanları’nın küçük bir prototipi, alışveriş alanı, kafeterya ve seminer alanlarını da barındırır. Çeşitli deniz canlılarını yakından görmek ve bir akvaryumun içinde yürümek zevkli olabilir.

Keçiören Bağ Evleri

Yakın tarihte Keçiören’in siluetini oluşturan bağ evleri artık çok daha az bulunuyor. Yeşil ve geniş bahçeleri, dönemin mimarisini yansıtan görüntüleriyle bu evleri gezmek oldukça farklı bir etki bırakır. Ankara Keçiören’de bulunan Vehbi Koç’a ait ev de yakın zamanda restore edilerek halka açıldı ve içinde çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Keçiören Nerede? Nasıl Gidilir?

Ankara’ya hava yolu ile gelenler buradan toplu taşıma araçlarıyla Keçiören'e ulaşabilir. Aynı şekilde otobüs ile AŞTİ’ye geldikten sonra EGO, dolmuş gibi araçlarla ilçeye ulaşılabilir. Kendi aracıyla gelecekler İstanbul yönünden 0-4 otoyolu üzerinden 4-5 saatte Keçiören’e gidebilir.



admin / 08.08.2018 / 0 / 9 996

Yorum Ekleyin


Gezilecek Yerler

Gezi Rehberi

Bağlantılar

Pursaklar'da Gezilecek Yerler

Pursaklar'da Gezilecek Yerler

Pursaklar, Ankara şehir merkezine ortalama 30 km mesafede yer alan şirin bir
Kızılcahamam’da Gezilecek Yerler

Kızılcahamam’da Gezilecek Yerler

Kızılcahamam başkent Ankara'nın ilçelerinden biridir. Ankara il merkezinin
Güdül’de Gezilecek Yerler

Güdül’de Gezilecek Yerler

Güdül, Ankara'nın ilçelerinden biridir. İl merkezine 90 kilometre mesafede
Sincan’da Gezilecek Yerler

Sincan’da Gezilecek Yerler

Sincan Ankara'nın kalabalık ilçelerinden biridir. Ankara'nın merkezine 27
Polatlı’da Gezilecek Yerler

Polatlı’da Gezilecek Yerler

Polatlı, başkent Ankara'nın ilçelerinden biridir. İl merkezi ile arasında 80
Haymana’da Gezilecek Yerler

Haymana’da Gezilecek Yerler

Geçmişin izlerini hali hazırda bünyesinde barındıran, tarihi dokusu ile fark
Gölbaşı'nda Gezilecek Yerler

Gölbaşı'nda Gezilecek Yerler

Tunç devri dönemini en iyi şekilde yansıtan bölgelerden biri olarak lanse
Etimesgut’ta Gezilecek Yerler

Etimesgut’ta Gezilecek Yerler

Tarihin en eski yerleşim yerlerinden bir tanesi olduğu ifade edilen Etimesgut,
Çubuk’ta Gezilecek Yerler

Çubuk’ta Gezilecek Yerler

1902 yılında merkezi ilçe olarak resmi kayıtlara geçen Çubuk, 1910 yılında
Çankaya'da Gezilecek Yerler

Çankaya'da Gezilecek Yerler

En eski yerleşim yerlerinden bir tanesi olan Çankaya, Taş devri ile birlikte
Bizi Takip Edin!
15k
Twitter
8.6k
Facebook
21k
İnstagram
1.1k
Youtube
1.6k
Google
1.9k
Pinterest
Abone Olun!
up