Türkiye'nin En Güncel Gezi Rehberi...
instagram facebook twitter pinterest tumblr
Gezi Rehberi
Anasayfa » Listeler » Aydın'da Kamp Yapılacak En İyi 10 Yer

Aydın'da Kamp Yapılacak En İyi 10 Yer


Türkiye'nin turizm bakımından en gözde tatil noktalarından biri olarak gösterilen Aydın her yıl yüzbinlerce yerli ve yabacı turistin akınına uğramaktadır. Bununla beraber kampçılar için de adeta vazgeçilmez duraklardan olan şehir de kamp yapılacak birçok alan ve nokta bulunmaktadır. Ücretli ve ücretsiz kamp alanları tatilci ve doğa severlere ev sahipliği yapmaya devam etmektedir. Biz de bu yazımızda Aydın kamp alanlarını ele alarak kampçılara küçük bir kamp rehberi oluşturmaya çalıştık.

1. Lazoğlu Camping

Lazoğlu Camping
Kuşadası’na yaklaşık olarak 15 kilometre mesafede yer alan kamp alanı Güzelçamlı Milli Parkı’nın hemen yanında ve denize sıfır mesafede yer almaktadır. Bungalov ve çadır kampı yapmak isteyenler için ideal noktalardan olan kamp alanı aynı zamanda kendi restoranına da sahiptir. Bu sayede yemek pişirme gibi işlemlerle uğraşmak istemeyen kampçılar tarafından tercih edilmektedir. Her türlü ihtiyaca göre düzenlenen kamp alanı kimi zaman kalabalık olsa da oldukça güzel ve rahatlatıcıdır.


Güzelçamlı Gezilecek Yerler listesi için tıklayınız.

2. Mürsel Hotel Çadır Camping

Mürsel Hotel Çadır Camping
Etrafı portakal, limon ve mandalina ağaçları ile çevrili kamp alanlarından olan Mürsel Hotel, hem otel konforunu sağlarken hem de kamp deneyimini yaşamanızı sağlamaktadır. Havuz ve restoran hizmetini de tatilcilere sunan işletme oldukça sakin ve huzurludur. Her türlü ihtiyacınızı da karşılayabileceğiniz alanları mevcuttur.

Bölgedeki tüm güzellikleri keşfetmek için; Aydın gezilecek yerler listemizi inceleyin.

3. Yat Camping

Yat Camping
Kuşadası’nda yer alan kamp alanı hem çadır hem de karavan kampı imkânı sunmaktadır. Yetişkinler ve çocuk alanları gibi farklı bölümü olan kamp alanı denize sıfır kumsal üzerinde yer almaktadır. Sürekli olarak sıcak su hizmetine sunan işletmede internet, elektrik, lavabo, duş kabinleri ve havuz da kampçıların hizmetine sunulmuştur.

Kuşadası Gezilecek Yerler için tıklayınız.

4. Sevgi Plajı

Sevgi Plajı
Aydın kamp yerleri içerisinde ücretsiz olan kamp alanlarından olan Sevgi Plajı da yine Kuşadası’nda yer almaktadır. Günübirlik piknikçiler tarafından da sıklıkla tercih edilen kamp alanı bu yüzden özellikle hafta sonları aşırı kalabalık olabiliyor. Her türlü ihtiyacınızı çevredeki işletmelerden karşılayabileceğiniz kamp alanında bir yandan denizin tadını çıkarırken diğer yandan huzurlu birkaç gün geçirmenize olanak sağlayacaktır. Ancak tatil günleri aşırı kalabalık olduğundan o günlerde yaşanan gürültüye maruz kalabilirsiniz.

5. Önder Camping

Önder Camping
Kuşadası merkezinde yer alan Önder Camping, Aydın’ın en çok bilinen kamp alanlarından biridir. İlçe merkezinde yer aldığından dolayı alışveriş merkezlerine de son derece yakın olan kamp alanı bu yüzden sıklıkla tercih edilmektedir. Kamp alanında da bulunan marketten her türlü ihtiyacınızı kolaylıkla karşılayabiliyorsunuz. Sadece deniz noktasında biraz sıkıntılı olan kamp alanından denize ulaşmak ise biraz yorucu olabilir. Bununla beraber kamp alanında duş, lavabo, elektrik gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.


6. Alinda Antik Kenti

Alinda Antik Kenti
Bir başka ücretsiz kamp alanı olan ve tarihle baş başa kamp yapma deneyimi yaşamak isteyen kampçılar için önereceğimiz nokta ise Alinda Antik Kenti yakınıdır. Antik kent içinde kamp yapmak elbette mümkün değil ancak çevresindeki boş arazide kamp yapılabilir. Son derece sessiz ve sakin olan kamp alanında herhangi bir işletme veya tesis bulunmadığından dolayı her türlü ihtiyacınızı düşünerek hareket etmelisiniz.

7. Dilek Yarımadası Milli Parkı

Dilek Yarımadası Milli Parkı
Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı, Aydın kamp alanları içerisinde belki de en güzel noktalardan biridir. Toplamda 20 kilometre uzunluk ve 6 kilometre genişlikte olan sahil şeridi ile mükemmel kamp noktalarından biridir. Herhangi bir işletme ya da tesisin olmadığı kamp alanı bu anlamda oldukça sakin ve huzurlu noktalardandır. Bembeyaz kumlu sahili, geniş ormanlık alanı ve turkuaz rengindeki berrak denizi ile sizlere unutulmayacak anlar yaşatacaktır.

8. Bafa Gölü Kamp Alanı

Bafa Gölü Kamp Alanı
Aydın’ın Söke ilçesinde yer alan Bafa Gölü, muhteşem doğaya sahip eşsiz noktalardan biridir. Ormanlık alanı ve gölü bir arada sunan kamp alanı bu anlamda doğayı damarlarınıza kadar hissedebileceğiniz güzel yerlerdendir. Kamp alanı yakınlarında herhangi bir işletme bulunmadığından dolayı her ihtiyacınızı düşünerek hareket etmelisiniz.


9. Arapapıştı Kanyonu Kamp Alanı

Arapapıştı Kanyonu
Ormanlık alan konusunda kısıtlı olan ancak eşsiz bir manzaraya sahip noktalardan Arapapıştı Kanyonu binlerce yıllık bir oluşumdur. 6 kilometrelik uzunluğu 380 metrelik yüksekliği ile kanyon kamp alanı olarak da oldukça işlevseldir. Etrafta herhangi bir işletme olmadığından dolayı tamamen kendi başınıza kalıyorsunuz. Bu yüzden er türlü ihtiyacı düşünerek yola çıkmalısınız.

10. Çine Vadisi Kamp Alanı

Çine Vadisi Kamp Alanı
Aydın’da kamp yapılacak yerler içeriğimizin son sırasına ise kamp alanı olarak en çok tercih edilen Çine Vadisi’ni ele alacağız. Oldukça farklı şekilde oluşmuş kayaların muhteşem bir görsellik olarak karşımıza çıktığı vadi özellikle fotoğrafçıların yoğun ilgisine uğramaktadır. Doğa ile baş başa kalacağınız bu kamp alanında akrep ve yılanların da olduğunu hatırlatmakta fayda var. Kamp alanında hiçbir işletme olmadığından dolayı her ihtiyacınızı düşünmeniz gerekir.

Bu yazımızda Aydın çadır kamp alanları hangileri ve bu bölgeye yapacağınız seyahatleriniz için rehber niteliği taşıyacak olan en iyi Aydın kamp yerleri listesini yazarak; sizler için Aydın kamp alanları hakkında detaylı bir bilgi vermeye çalıştık.



admin / 09.09.2020 / 0 / 4 295

Yorum Ekleyin


Gezilecek Yerler

Gezi Rehberi

Bağlantılar

Assos'ta Kamp Yapılacak En İyi 10 Yer

Assos'ta Kamp Yapılacak En İyi 10 Yer

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Assos günümüzde Behramkale olarak
Kocaeli'de Kamp Yapılacak En İyi 10 Yer

Kocaeli'de Kamp Yapılacak En İyi 10 Yer

Bu yazımızda Kocaeli çadır kamp alanları hangileri ve bu bölgeye yapacağınız
Balıkesir'de Kamp Yapılacak En İyi 10 Yer

Balıkesir'de Kamp Yapılacak En İyi 10

Bu yazımızda Balıkesir çadır kamp alanları hangileri ve bu bölgeye yapacağınız
Edirne'de Kamp Yapılacak En İyi 10 Yer

Edirne'de Kamp Yapılacak En İyi 10 Yer

Trakya bölgesinde yer alan ve Yunanistan ile Bulgaristan sınırında yer alan
Çanakkale'de Kamp Yapılacak En İyi 10 Yer

Çanakkale'de Kamp Yapılacak En İyi 10

Muhteşem doğası, uçsuz bucaksız ormanlık alanları, turkuaz rengindeki denizi ve
Amasra'da Kamp Yapılacak En İyi 10 Yer

Amasra'da Kamp Yapılacak En İyi 10 Yer

Bu yazımızda Amasra çadır kampı alanları hangileri ve bu bölgeye yapacağınız
Akyaka'da Kamp Yapılacak En İyi 10 Yer

Akyaka'da Kamp Yapılacak En İyi 10 Yer

Doğal güzellikleri, denizi ve uçsuz bucaksız ormanlık alanıyla Muğla her yıl
Kuşadası'nda Kamp Yapılacak En İyi 10 Yer

Kuşadası'nda Kamp Yapılacak En İyi 10

Son yıllarda ülkemizde özellikle çadır ile ve ikinci olarak karavan ile kamp
Fethiye'de Kamp Yapılacak En İyi 10 Yer

Fethiye'de Kamp Yapılacak En İyi 10 Yer

Turizm noktasında en çok tercih edilen yerlerinden biri olan Fethiye eşsiz
Bodrum'da Kamp Yapılacak En İyi 10 Yer

Bodrum'da Kamp Yapılacak En İyi 10 Yer

Muhteşem denizi, uçsuz bucaksız ormanlık alanları ve doğasıyla Bodrum her yıl
Bizi Takip Edin!
15k
Twitter
8.6k
Facebook
21k
İnstagram
1.1k
Youtube
1.6k
Google
1.9k
Pinterest
Abone Olun!
up