Türkiye'nin En Güncel Gezi Rehberi...
instagram facebook twitter pinterest tumblr
Gezi Rehberi
Anasayfa » Yeme - İçme » Rize'de Ne Yenir? (Rize'deki En İyi Restoran ve Kahvaltı Mekanları)

Rize'de Ne Yenir? (Rize'deki En İyi Restoran ve Kahvaltı Mekanları)


Rize'de ne yenir içerikli bu makalemizde; Rize yemekleri hakkında bilgi bulabilir, Rize kahvaltı mekanları, Rize'nin meşhur yemekleri ve Rize'nin yöresel yemekleri hangileridir sizler için araştırdık.

Rizede ne yenir
Rize'nin yöresel yemekleri denildiğinde, akıllarda hamsi ve mısırdan meydana gelen ziyafet sofraları canlanmaktadır. Karadeniz’in en meşhur illerinden bir tanesi olan ve yaylaları sayesinde turist akınına maruz kalan Rize, geçmişten bugüne gelen enfes yemekleriyle akıllarda yer edinmiş olan şehirlerden bir tanesidir.


Karadeniz’in en gözde yemeklerinin temel kaynağı olan mısır unu, hamsi ve karalahana, Rize sofralarını donatmakta olan yemeklerin birçoğu için de hammadde görevi görmektedir. Karadeniz’in hırçın dağlarından bir tanesi olan Rize’de yer alan kültürün ortaya çıkarmış olduğu yöresel yemekler, bu eşsiz şehri ziyaret eden turistlerin beğenisini kazanmayı başarmıştır.

Rize’de Mutlaka Yenmesi Gereken Yemekler

Rize'nin doğal güzelliklerine şahitlik etmek amacıyla bu şehre ziyarete giden tüm kişilerin, mutlaka tatması gereken yemekler bulunmaktadır. Türk, Laz ve Rumlardan meydana gelen birçok toplumun kaynaşma noktası haline gelip, yepyeni bir kültürün oluştuğu Rize’de mutlaka yenmesi gereken yemeklerin, herkes tarafından en az bir defa denenmesi gerekmektedir.
Eğer Rize ziyareti planlıyorsanız; Rize'de Gezilecek Yerler listemizi de inceleyiniz.
Birçok toplumun birleşimiyle oluşmuş bu kültürden çıkan yemekleri sınırlamak ve içlerinden en güzellerini seçmek, oldukça zorlayıcı olsa da genel manada Rize'nin meşhur yemekleri şu şekilde sıralanabilir:

Rize’de Ne Yenir?


Muhlama

Rize ve Karadeniz mutfağının en meşhur yemekleri arasında yerini alan muhlama; mısır unu, hakiki tereyağı ve çeşitli peynirlerden meydana gelen enfes bir yemektir. Bazı yörelerde kuymak olarak da adlandırılan muhlamanın, çeşitli versiyonları bulunmaktadır. Özellikle ekşi mayalı ekmek ya da mısır ekmeğiyle servis edilmekte olan muhlama, Rize sofralarının vazgeçilmez yemeklerinden bir tanesidir.

Etli Kuru Fasulye

Türkiye'nin her ilinde oldukça fazla yapılmakta olan meşhur yemeklerden bir tanesi olan kuru fasulye, Rize akşam yemeklerinin vazgeçilmezleri arasında yerini almaktadır. İçerisine mutlaka et katılarak hazırlanan kuru fasulye, Rize’de oldukça fazla sevilen ve Rize kültürünü yansıtan bir yemektir.

Rize Kavurması

Rize'nin en meşhur yemeklerinden bir tanesi olan Rize kavurması, yaylalarda yetişmiş hayvanların etinden yapılmakta ve tadına bakan herkesi kendisine hayran bırakmaktadır. Rize et yemeklerinin vazgeçilmezlerinden bir tanesi olan kavurma, mutlaka denenmesi gereken lezzetler arasında yerini almaktadır.

Saç Kavurma

Rize et yemekleri arasında en sevilenlerden bir tanesi de, saç kavurmadır. Yaylalarda yetişmiş ve tamamen doğal beslenmiş hayvanların etlerinden ve doğal tereyağlarından yapılmakta olan saç kavurma, Rize'nin yöresel yemekleri arasında en sevilenlerden bir tanesi sayılmaktadır.

Rize Pidesi

Karadeniz yemekleri dendiğinde akla ilk gelen isimlerden bir tanesi pide olmaktadır. Karadeniz’in en meşhur illerinden bir tanesi olan Rize’de pidesiyle nam salmayı başarmıştır. Mayalı yumuşak hamurunun üzerine eklenen kavurmanın taş fırınla buluşmasıyla ortaya çıkan Rize pidesi, şehri ziyaret eden turistlerin en sevdiği yemeklerden bir tanesidir.

Mısır Ekmeği

Karadeniz’in temel besinlerinden bir tanesi olan mısır, bu bölgede yer alan tüm şehirlerin mutfak kültüründe kendisine yer bulmayı başarmıştır. Rize'nin simgelerinden bir tanesi haline gelen ve Rize'de ne yenir denildiğinde öne çıkan mısır ekmeği, şehrin yöresel yemeklerinin tamamının yanında servis edilmektedir.

Kara Lahana Çorbası

Karadeniz’in meşhur besin ögelerinden bir tanesi de bilindiği üzere karalahanadır. Genellikle iç yağı ve tercihe göre kemik suyuyla yapılmakta olan kara lahana çorbası, Rize lahana yemeklerinin en gözdeleri arasında sayılabilir. İçerisine kuru fasulye ve çeşitli baklagillerin eklenmesiyle hazırlanan kara lahana çorbası, Rize’ye gitmiş olan herkesin mutlaka denemesi gereken bir lezzettir.

Hamsili Pilav

Trabzon ve Rize'nin ortak lezzetleri olarak tanınmış olan hamsili pilav, tereyağlı pilav ve kılçıklarından ayrılmış hamsilerin bir araya gelmesiyle ortaya çıkan bir lezzettir. Ülke genelinde adını duyurmayı başaran hamsili pilav, hamsilerin ters şekilde bir kaseye dizilip, içine pilav koyulduktan sonra kapatılmasıyla meydana gelen, görsel yönden oldukça şık duran bir yemektir. Fırında pişirilmekte olan hamsili pilav, sıcak şekilde servis edilmektedir.

Etli Karalahana Sarması

Karadeniz’in meşhur karalahanasının kendisine yer bulduğu nefis yemeklerden bir tanesi de etli karalahana sarmasıdır. Ortasına kemik ya da etin koyulmasının ardından etrafına dizilen sarmalarla pişirilmekte olan etli karalahana sarması, etin tüm lezzetini özümsemiş olan, Rize'nin geleneksel yemeklerinden bir tanesidir.

Laz Böreği

Karadeniz’in en meşhur tatlılarından bir tanesi olan Laz böreğinin ana vatanı Rize’dir. İncecik açılmış baklava yufkalarının arasında koyulan enfes muhallebiden meydana gelen Laz böreği, üzerine pudra şekeri serpilerek ikram edilen hafif bir tatlıdır. Rize'nin meşhur yemeklerinin üzerine, hafif bir tatlı yenmek istendiğinde tercih edilmesi gereken ilk şey, şüphesiz Laz böreğidir.

Rize'nin En İyi Restoranları

Rize’de yer alan en iyi restoranlar için bir sıralamada bulunmak biraz zor olacaktır. Şehrin her köşesinde, bambaşka lezzetleriyle meşhur olmuş birçok ünlü restoran bulunmaktadır. Mutlaka uğranması gereken, Rize'nin en iyi restoranlarışu şekilde sıralanabilir:
Eğer Rize'de kamp yeri arıyorsanız; Rize Kamp Alanları listemizi inceleyiniz.
Huzur Pide ve Kebap: Meşhur Rize pidesinin en güzel şekilde yapıldığı mekanlardan bir tanesi de Huzur Pide ve Kebap’tır. İçerisinde pide dışında birçok yemeği de bulunduran Huzur Pide ve Kebap, Rize'nin meşhur yemeklerinin tadılacağı kaliteli restoranlardan bir tanesidir. Rize merkezde bulunduğu için erişimi oldukça kolay olan bu restoran, Cumhuriyet mahallesinde yer almaktadır. Rize’ye gittiğinizde mutlaka uğramanız gereken restoranlardan bir tanesi, Huzur Pide ve Kebap’tır.

Dağmaran Restoran: Rize’nin eşsiz manzarasını tam tepeden izleme imkanı sunan bu restoran, etrafında çeşitli çay bahçelerinin bulunduğu sıcak bir yerde konumlanmıştır. Rize’nin meşhur yemeklerinin tadılmasının yanında, çay ya da kahve sefasının da yapılabildiği Dağmaran Restoran, Rize’ye gidildiğinde mutlaka uğranması gereken mekânlardan bir tanesi sayılmaktadır.

Pokut Doğa Konuk Evi:Pokut’ta bir otel olarak bulunmakta olan Pokut Doğa Konuk Evi, Pokut Yaylasının eşsiz manzaralarını misafirlerine armağan etmektedir. Rize’nin yöresel yemeklerinin tadının çıkarılabileceği eşsiz mekanlardan bir tanesi olan Pokut Doğa Konuk Evi, yaylanın ortasında yer alan restoranı ve oteliyle, eşsiz manzaranın tadını çıkarırken, leziz yemekleri deneme fırsatını misafirlerine armağan etmektedir.
Son zamanların önemli yaylarından olan Pokut Yaylası makalemizi de okumalısın.
Çayeli Lale Lokantası: 1973 yılından beri hizmet vermekte olan Çayeli Lale Lokantası, meşhur Rize kuru fasulyesiyle nam salmış bir mekan olarak tanınmaktadır. Kuru fasulyenin yanında, daha birçok lezzeti bünyesinde barındıran bu lokanta, Rize'nin Çayeli ilçesinde yer almaktadır. bu lokantayı ziyaret eden kişilerin, mutlaka kuru fasulyesini ve sütlacını denemesi gerekmektedir.

Toşi Pansiyon’un Restoranı: Çat Vadisi yolu üzerinde yer alan Toşi Pansiyonu, Çat Köyünün içerisinde konumlanmıştır. Fırtına Deresiyle komşu sayılan ve meşhur Fırtına’nın sesiyle, harika dakikalar geçirilecek mekanlardan bir tanesi olan Toşi Pansiyon’u, muhlaması nam salmış bir mekandır. Dileyen kişiler bu pansiyonda konaklama imkanına da sahiptir.


Dayının Balık Evi: Rize'nin deniz mahsullerini en iyi şekilde pişiren ve güler yüzlü çalışanlarıyla gönülleri fetheden Dayının Balık Evi, giden herkesin memnun şekilde ayrıldığı restoranlardan bir tanesidir. Rize'nin en iyi balık restoranı denildiğinde akıllara gelen mekanlardan bir tanesi olan Dayının Balık Evi; taze ve lezzetli balıkları, çeşitli mezeleriyle, öğlen ve akşam yemeği hizmeti vermektedir. Güler yüzle karşılama ve hizmetin yapılmakta olduğu bu balık restoranı, Rize’ye giden herkesin uğraması gereken mekanlar arasında yerini almaktadır.

Rize’deki En İyi Kahvaltı Mekanları

Ülke genelindeki kültürde yer edinmiş olan serpme kahvaltı, Rize'nin meşhur kahvaltı sofralarının da ana modeli olmaktadır. Mısır ekmeği ve muhlamasıyla meşhur olan Karadeniz’in göz bebeği Rize’de yer alan tüm kahvaltı sofralarında, bu iki yöresel yemeğin baş köşede yer aldığını gözlemlemek mümkündür. Rize kahvaltı yerleri, şu şekilde sıralanabilir:

Yeni Bahar Restoran - Rize: Rize'nin eşsiz manzarasını en tepeden izleme imkanı sunan Yeni Bahar Restoran, meşhur Karadeniz kahvaltısının yapılabileceği eşsiz mekanlardan bir tanesi sayılmaktadır. Tamamen doğal ürünlerden meydana gelen Rize kahvaltısından sonra, mutlaka Laz böreğinin de tadına bakılmalıdır.

Eylül Cafe Restaurant – Rize:Ayder Yaylasına çıkıldığı esnada hemen sağ tarafta konumlanmış olan Eylül Cafe Restaurant – Rize, Karadeniz’in göz bebeği olan Ayder Yaylasının benzersiz manzarası eşliğinde kahvaltı yapma imkanını müşterilerine armağan etmektedir. Özellikle muhlamasıyla meşhur olmayı başaran bu kahvaltıcıda, birbirinden leziz tariflerle karşı karşıya kalmak mümkündür.
Türkiye'nin en iyi yaylarından olan Ayder Yaylası konumuzu da inceleyiniz.
Sümer Restoran: Karadeniz’in eşsiz mekanlardan bir tanesi olan Sümer Restoran, müşterilerine benzersiz manzara eşliğinde, keyifli bir kahvaltı armağan etmektedir. Kahvaltılarıyla olduğu kadar, deniz mahsulleriyle de meşhur olmayı başaran ve Rize kahvaltı mekanları listemizin de üçüncü sırasında bulunan Sümer Restoran, mükemmel manzaranın eşliğinde kahvaltı yapmak isteyen tüm kişilerin uğraması gereken özel mekanlardan bir tanesidir.

Sini Yöresel Yemek ve Kahvaltı Yeri: Rize'nin yöresel kahvaltı çeşitlerinin tamamına bünyesinde yer açmış olan Sini Yöresel Yemek ve Kahvaltı Yeri, hakiki tereyağı ve peynirle hazırlanmış muhlamasıyla nam salmayı başarmıştır. Rize'nin meşhur bal ve kaymağının kahvaltı sofrasında baş köşede yer aldığı Sini Yöresel Yemek ve Kahvaltı Yeri, Rize’yi ziyaret etmiş tüm kişilerin uğraması gereken, Rize kahvaltıcı tavsiyeleri arasında yerini almaktadır.

Osmanlı Restaurant: Timsivat Köprüsünün manzarasının kahvaltı sofralarına eşlik ettiği Osmanlı Restaurant, Rize’nin meşhur kahvaltı sofralarının yanında, yöresel yemekleri ve deniz mahsulleriyle de eşsiz bir lezzet armağan etmektedir. Bu restoranda kahvaltı deneyimi yaşamak isteyen kişilerin, sabah erkenden buraya gitmeleri gerekmektedir. Çünkü bu mekan, sabah 11’den sonra kahvaltı hizmeti vermemektedir.


Dağmaran Restaurant: Rize’nin en tepesinde konumlanarak müşterilerine benzersiz Rize manzarası eşliğinde, lezzetli yemeklerini ikram etmekte olan Dağmaran Restaurant, akşam yemekleriyle olduğu kadar kahvaltılarıyla da nam salmayı başarmış bir mekandır. Özellikle lezzetli muhlaması ve sac kavurma şeklinde hazırlanan menemeniyle nam salmış olan Dağmaran Restaurant, muhteşem Rize manzarası ve yöresel Rize yemeklerinden meydana gelen bir kahvaltı deneyimi yaşamak isteyen tüm kişilerin uğraması gereken mekanlardan bir tanesidir.

Yeşil Vadi Restaurant: Rize'nin eşsiz manzarasının eşliğinde leziz yöresel yemeklerin tadına bakmanın yanında, uygun fiyatlı bir kahvaltı sofrasına dahil olmak isteyen kişilerin ilk tercihi, Yeşil Vadi Restaurant olmaktadır. Gerçek tereyağıyla yapılmış olan muhlamasıyla meşhur olan Yeşil Vadi Restaurant’ı özel kılan bir diğer yönü ise, kahvaltı sofralarına ikram edilen mısır unu helvasıdır. Yeşil Vadi Restaurant, Rize’ye gidip de lezzetli bir kahvaltı deneyimi yaşamak isteyen herkesin tercih etmesi gereken mekanlardan bir tanesidir.

Evvel Zaman Yöresel Yemek: Rize’de yer alan tarihi bir konağın içerisine konumlanmış olan Evvel Zaman Yöresel Yemek restoranı, tamamen doğal dekoru ve meşhur Rize yemeklerinde uzmanlaşmasıyla tanınmış bir mekandır. Tarihi dekoru ve hoş karşılamasıyla dikkat çeken bu mekanı özel kılan yönlerinden bir tanesi de bu yöreselliği sadece dekorlarla sınırlı bırakmamalarıdır. Tamamen bakır sahanlarda pişirilen tüm yemekleriyle, Rize'nin yöresel lezzetlerini en iyi şekilde sunmayı başaran Evvel Zaman Yöresel Yemek, özellikle kahvaltı sofralarının baş tacı olan muhlamasıyla tanınmış bir yerdir. Bu mekanda kullanılan tüm ürünlerin yüzde yüz doğal olduğu da unutulmamalıdır.



admin / 03.03.2020 / 0 / 2 916

Yorum Ekleyin


Gezilecek Yerler

Gezi Rehberi

Bağlantılar

Zonguldak'ta Ne Yenir? (Zonguldak'taki En İyi Restoran ve Kahvaltı Mekanları)

Zonguldak'ta Ne Yenir? (Zonguldak'taki

Zonguldak'ta ne yenir içerikli bu makalemizde; Zonguldak yemekleri hakkında
Van'da Ne Yenir? (Van'daki En İyi Restoran ve Kahvaltı Mekanları)

Van'da Ne Yenir? (Van'daki En İyi

Van’ın meşhur yemekleri sadece bölgede değil tüm Türkiye’de kendine has bir
Ordu'da Ne Yenir? (Ordu'daki En İyi Restoran ve Kahvaltı Mekanları)

Ordu'da Ne Yenir? (Ordu'daki En İyi

Orduda ne yenir içerikli bu makalemizde; Ordu yemekleri hakkında bilgi
Mardin'de Ne Yenir? (Mardin'deki En İyi Restoran ve Kahvaltı Mekanları)

Mardin'de Ne Yenir? (Mardin'deki En İyi

Mardinde ne yenir içerikli bu makalemizde; Mardin yemekleri hakkında bilgi
Trabzon'a Özgü Yöresel Lezzetler Zorlu Grand Otel’de!

Trabzon'a Özgü Yöresel Lezzetler Zorlu

Yemek, yalnızca bir ihtiyaç değil; aynı zamanda bir sanat... Yemek yaparken her
Maraş'ta Ne Yenir? (Maraş'taki En İyi Restoran ve Kahvaltı Mekanları)

Maraş'ta Ne Yenir? (Maraş'taki En İyi

Maraşta ne yenir içerikli bu makalemizde; Kahramanmaraş yemekleri hakkında
Samsun'da Ne Yenir? (Samsun'daki En İyi Restoran ve Kahvaltı Mekanları)

Samsun'da Ne Yenir? (Samsun'daki En İyi

Samsun'da ne yenir içerikli bu makalemizde; Samsun yemekleri hakkında bilgi
Trabzon'da Ne Yenir? (Trabzon'daki En İyi Restoran ve Kahvaltı Mekanları)

Trabzon'da Ne Yenir? (Trabzon'daki En

Trabzon’un meşhur yemekleri konuşulacaksa; bölgede etkisini her alanda
Bodrum'da Ne Yenir? (Bodrum'daki En İyi Restoran ve Kahvaltı Mekanları)

Bodrum'da Ne Yenir? (Bodrum'daki En İyi

Bodrum’un meşhur yemekleri, ziyarete giden herkesin ilgi odağı haline
Kocaeli'de Ne Yenir? (Kocaeli'deki En İyi Restoran ve Kahvaltı Mekanları)

Kocaeli'de Ne Yenir? (Kocaeli'deki En

Kocaeli'nin meşhur yemekleri hem lezzet hem de çeşitlilik açısından oldukça
Bizi Takip Edin!
15k
Twitter
8.6k
Facebook
21k
İnstagram
1.1k
Youtube
1.6k
Google
1.9k
Pinterest
Abone Olun!
up